به گزارش شهرآرانیوز، در این نشست فعالان اکوسیستم نوآوری مشهد پیشنهادات خود را برای تقویت روحیه نوآوری در شهر و حل مسائل شهری به کمک خلاقیت و نوآوری، با شهردار و برخی از مدیران شهری درمیان گذاشتند.
مهدی انجیدنی، مدیرعامل شرکت توسعه «سامان» و بنیانگذار استارت آپ و مجموعه «گپ» در این نشست اظهار کرد: کلانشهر مشهد، پایتخت مذهبی و نقطه توجه همه مسلمانان و شیعیان است؛ لذا شهرداری مشهد میتواند نقش موثری در ایجاد ارتباط فرهنگی، علمی و اقتصادی بین صنایع دانشبنیان و خلاق مشهد و حتی کشورهای دیگر داشته باشد.
وی افزود: همه ساله تعداد زیادی زائر به مشهد مشرف میشوند و شهرداری میتواند با ایجاد بسترهای مناسب زمینه معرفی تولیدات فناورانه در ایران را مهیا کند. آنها میتوانند سفیری برای انتشار اخبار نوآورانه به کشورها دیگر باشند. همچنین شهرداری میتواند برای عرضه نوآورانه با شهرداری کشورهای دیگر ارتباطات مشترک داشته باشد.
همچنین محسن روشنک، عضو هیئت رئیسه انجمن دانشبنیان خراسان رضوی، اظهار کرد: برای اینکه شهر فناور و خلاق داشته باشیم نیاز به زیر ساخت داریم و این زیر ساخت باید از جنس جریانسازی و فرهنگسازی باشد؛ یعنی باید یک جریان فکری و فرهنگی شکل بگیرد و ضرورت داشتن جامعه خلاق و نوآور را به همگان به نمایش بگذارد.
وی افزود: نخبگان و فرهیختگان و مجموعه اکوسیستم نوآوری در این بستر میتوانند طرحهای خود را ارائه دهند. اگر این بستر نباشد طرحها با شکست مواجه خواهد شد. باید گفت که نقش شهرداری در ایجاد این بستر بسیار موثر است؛ لذا از شهرداری خواهشمندم این دو نقش را بر عهده بگیرد تا بستر لازم برای خلاقان ایجاد شود.
همچنین محمود رضا کفاش، معاون علمی و پژوهشی سپاه امام رضا (ع)، اظهار کرد: شهرداری مشهد خدمتگزار صدیق و جهادی مردم است لذا همافزایی و همگرایی خوبی بین شهرداری و سازمان بسیج در عرصه علم و فناوری ایجاد خواهد شد. طرحها تنها در حد ایده هستند و هدایت شهرداری مشهد و بستری که میتواند برای آنها ایجاد کند این ایدهها را میتواند به محصول تبدیل کند.
محمدعلی طهرانچی، مدیرعامل «بادصبا» اظهار کرد: ما بخش خصوصی با تجربههای ملی و فراملی هستیم و شهرداری مشهد میتواند از ظرفیتها و تجربیات ما استفاده کند. اما شهرداری هنوز از این فرصتها استفاده نکرده است.
مصطفی مکارم، مدیرعامل شتابدهنده کسب و کار «فردوسی» و مدیرعامل کارگزاری «کارخانه نوآوری مشهد» گفت: توجه به داراییهای فکری و انسانی در حوزه نوآوری اهمیت ویژهای دارد. بستری در شهر مشهد وجود دارد که شرکتهای فناوری و دانشبنیان قوی در آن در حال فعالیت هستند و در ارائه خدمت و تکنولوژیهای جدید جزو نخبگان کشوری محسوب میشوند لذا توجه به آنها و استفاده از ظرفیت آنها مهم است. همچنین شهرداری میتواند در تامین زیر ساختها و کاهش ریسک سرمایهگذاری در حوزه فناوری نقش داشته باشد.